Wellness i spa centri za Novu godinu

Wellness Spa Doček Nove Godine

Wellness i spa centri za Novu godinu su veoma popularni kao odredište za doček Nove godine. Ono što se nekada zvalo banjski turizam danas je dignuto na viši nivo. Da li ste zamišljali novogodišnje putovanje do nekog od ovih centara?

[display-posts tag=“Hoteli“ include_excerpt=“true“ wrapper=“ol“]

Značaj banja, a danas spa i wellness centara je u tome što su vekovima građene da budu oaze. U njima i oko njih je sve zeleno i tišina je. Tako su i uređene, sa stazama, šetelištima, jezercima i parkovima.

Od davnina je poznato da je kupanje u lekovitoj termalnoj vodi dobro za jačanje organizma i imuniteta. Ako se na te dve činjenice doda masaža, a li terapeutska ili relaks masaža osetićete se kao nekadašnja vlastela koja je dobro umela da prepozna ovakav vid odmora. Banje su poznate još od starih Rimljana, a na ovim prostorima podizali su ih i Turci kao hamame. Srbija ima preko 300 mineralnih i termalnih izvora i spada u jednu od najboljih geotermelnih regija u Evropi, sa preko 1000 izvorišta i na njima preko 50 banja. Arheološka nalazišta rimskih termi i kupatila u Srbiji su građeni između 2. i 4. veka nove ere. Ako ikada posetite Jošaničku, Sokobanju, Vrnjačku, Kuršimlijsku ili Nišku banju znajte da se kupate u istim vodama u kojima su se kupali stari Rimljani. Ovakvi centri nisu specifični samo za banje. Naprotiv, sve je više ovakvih mesta u hotelima širom Srbije.

U wellness i spa centrima ćete otkloniti napetost u mišićima, što je idealan način da uđete u Novu godinu. Saune i slane sobe hrane kožu i neguju telo, te pomaži jačanju imuniteta organizma. O ubrzvanju cirkulacije ne treba trošiti reči, jer je blagotovornost za organizam poznata kroz vekove.

Mnogi spa centri organizuju doček Nove godine na kojima nastupaju mnoge estradne zvezde popularne muzike, te ako ne želite da doček provedete u Beogradu, dobra je ideja za Novu godinu budete opušteni i sveži, tj. onakvi kakvim će vas ovakvi wellness centri učiniti. Ukratko, wellness i spa centri će vam doček dignuti na viši nivo. Zamislite Novu godinu u đakuziju, slanoj sobi, toplom bazenu ili u sauni?

Beograd i Srbija nude mnogo mogućnosti za boravak u ovakvim banjama. Od punog do polupansiona, čak i boravak u toku jednog dana, bez noćenja. Cene nisu visoke i umeju biti pristupačne svakom džepu.

Takođe, neki putuju u wellness i spa centre u okruženju, a najpopularniji centri van Srbije su u Sloveniji i Mađarskoj do kojih se brzo stiže, a nudi se odlična usluga kako banjskog tako i wellness i spa turizma.

Novogodišnji aranžmani za spa i wellness centre su odličan izbor za doček. Vaše je samo da odete i da se opustite jer nema te stvari koje masaža, bazeni, saune, slane sobe, slane pećine, đakuzi i ostale poslastice neće izlečiti. Nova godina, a tako opuštena.