Ulica otvorenog srca 01.01.2018. Beograd

Ulica otvorenog srca je ulica nasmejanih lica, porodice na okupu, mira nakon burne novogodišnje noći.

Manifestacija je poznata po svom humanitarnom programu, koji svake godine okuplja veliki broj gradskih opština sa zajedničkom idejom da se brojnim akcijama i poduvatima građani uključe u prikupljanje sredstava za najugroženije. Humanitarne programe prate i brojni kulturni programi na više punktova. Novitet su džinovske svetleće DUNDU lutke, koje su posebna atrakcija za sugrađane i turiste.

Tradicionalno se na Ulici otvorenog srca rado nose crveni nosići koje naravno možete kupiti na licu mesta, kao osnovno obeležje „Ulice otvorenog srca“ čijom će se kupovinom sakupljati humanitarna pomoć.

Miris šećerne vune, graja dece, šarene tezge prepune interesantnih sitnica, kao i mađioničari, žongleri i klovnovi  daju sveopšti utisak magičnosti, čemu se svakako najmlađi posetioci najviše i raduju. O tome i govore prošlogodišnji slogani ove manifestacije  ,,Na radost deci“, ,,Nek nas ljubav greje“.

Bez premca su predivni horovi na svakom ćošku koji donose božanstvene melodije ne samo duž ulice otvorenog srca već i do okolnih kutaka odjekujući svojom lepotom i snagom. Mnogi bendovi, umetnici i solisti se takođe priključuju aktivnostima stvarajući pravo muzičko putovanje za svačiji ukus. Posebno mesto zauzimaju dečji horovi i ansambli, vokalni ansambli, a capella horovi i omiljeni gradski bendovi. Tu su i glumci i voditelji koje znamo i pratimo putem malih ekrana. Radio Beograd 202, jedan od inicijatora manifestacije Ulica otvorenog srca, tradicionalno svakog 1. januara, na bini ispred zgrade Radio Beograda, od 12:00 do 14:00 časova realizuje bogat muzičko-zabavni program…

Naravno za sve one koji žele da se malo ugreju uvek je tu tradicionalno kuvano vino ili rakija.

Deda Mraz je neizostavan u Ulici otvorenog srca, kao i za doček Nove godine u Beogradu. Prošle godine je Deda Mraz svoje irvase „parkirao“ ispred Muzeja istorije Jugoslavije. Ova manifestacija je kao stvorena za mališane, stoga ne čudi najveći broj dece koja uživaju prvog januara.

Program Ulice otvorenog srca obuhvata centralne lokacije( Atelje 212, scena ispred zgrade opštine Stari Grad, Skadarlija – kuća Đure Jakšića, dom Jevrema Grujića(Svetogorska 17), pri čemu svaka ima svoj deo programa i specifikum pa možete pratiti i birati koji vam je bliži ili više po volji. Pored toga, tu su i nove lokacije po gradu: Čukarica, Palilula, Rakovica, Surčin, Mladenovac, Obrenovac, Novi Beograd, Zemun, Savski venac… pri čemu svi programi u vancentralnim opštinama počinju u 11 časova, dok centralna manifestacija počinje u 12 časova.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *