Saveti za ukrašavanje novogodišnje jelke

Ukrašavanje jelke Doček Nove Godine

Nova godina je na pragu a sa time i ukrašavanje novogodišnje jelke. Ako se dvoumite da li da kupite pravo drvce ili veštačko, glasamo u korist prirode, ali ukoliko odlučite da ipak unesete pravu jelku u vaš dom, neka ona obavezno bude sa busenom.

Kad ste najvažniju stvar uradili, treba još samo da je okitite. Predlažemo vam nekoliko interesantnih ideja i saveta za ukrašavanje.

Redosled ukrašavanja

Da bi vaša jelka izgledala savršeno, važno je da obratite pažnju na redosled kićenja. Najbolje je da prvo postavite svetleće lampice, zatim perle, girlande i trake, a tek na kraju pojedinačne ukrase. Predlažemo da ukrašavanje počnete od unutrašnjeg dela ka spoljašnjem. Iako vam to možda deluje kao nevažan savet, verujte da će i te kako uticati na to da jelka deluje bogatije i ujednačenije okićena.

Boje

Jelke se sada mogu naći u različitim bojama. Tradicionalisti će izabrati zelenu, ali mi predlažemo da malo eksperimentišete bojama i da vaše novogodišnje drvce ove zime bude belo, crno ili ljubičasto.

Dekoracija

Kad birate dekoraciju, vodite računa da jelka može izgledati kao potpuni promašaj ukoliko preterate sa bojama i različitim ukrasima. Zato, ukoliko niste genije za dizajn, predlažemo da se držite pravila − najviše tri boje. Tako će jelka izgledati elegantno, a vi ćete dobiti pregršt komplimenata da ste je ukrasili sa stilom.

Vaši mališani će biti oduševljeni, ako dekoracija jelke budu figurice životinja, zeke, medvedići, igračkice…

Ima li boljeg novogodišnjeg društva od njihovih omiljenih junaka. Ne zaboravite Deda Mraza i Sneška Belića.

 

Izvor: Blic