Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije 30.12.2017. Narodno Pozorište

Muzička omladina Novog Sada s velikim zadovoljstvom najavljuje:

Novogodišnji koncert BEOGRADSKE FILHARMONIJE i maestra ALANA BJELINSKOG

Subota, 30. decembar, Srpsko narodno pozorište
scena „Jovan Đorđević“, 20 časova

Budite i Vi deo ovog nezaboravnog muzičkog događaja uoči „lude“ novogodišnje noći.
Obradujte svoje najmilije i povedite ih na muzičko putovanje kroz hitove najčuvenijih filmskih ostvarenja koji će se naći te večeri na programu, a na koje će vas povesti naš najbolji nacionalni orkestar i maestro Alan Bjelinski.

Ulaznice u prodaji od 13. novembra na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta.
Onlajn rezervacije na: http://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index

Organizator koncerta: Muzička omladina Novog Sada
www.muzickaomladina.org

***

Dirigent, pijanista, kompozitor i aranžer Alan Bjelinski našu publiku je osvojio vrhunskim umećem i neodoljivim šarmom dirigujući Beogradskom filharmonijom u Decembru 2013, a potom i u Februaru naredne godine, kada je predvodio Zagrebačku filharmoniju na prvom gostovanju ovog orkestra u Novom Sadu.
Rođen je 1964. godine u Zagrebu, u porodici istaknutih hrvatskih umetnika. Nakon sticanja diplome na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Igora Gjadrova, kao stipendista Fonda „Lovro i Lilly Matačić”, nastavlja usavršavanje na čuvenom Mozarteumu u Salcburgu.
U dosadašnjoj karijeri vodio je najbolje orkestre iz bivših jugoslovenskih republika, sarađujući s uglednim solistima iz Hrvatske i šire. Alan Bjelinski je dirigovao čuvenim hrvatskim horom „Ivan Goran Kovačić“. Jedan je od onih retkih i svestranih umetnika čiji dirigentski opus obuhvata različite stilove, pa je tako sarađivao s gotovo svim velikim imenima hrvatske estrade, kao što su Arsen Dedić, Gabi Novak, Josipa Lisac i Oliver Dragojević, s kojima je nastupao u najuglednijim dvoranama u Londonu, Njujorku i Sidneju.
Komponovao je muziku za brojne predstave u različitim hrvatskim pozorištima.
Dobitnik je nagrade hrvatskog glumišta za dirigovanje baletske predstave Mačak u čizmama Bruna Bjelinskog, u koreografiji Ljiljane Gvozdenović 2003, kao i Zlatne arene za muziku u filmu Neka ostane među nama Rajka Grlića, 2010. godine.
Godine 1990. osnovao je gudački kamerni orkestar Windstrings, s kojim je tokom deset godina delovanja ostvario više od 400 koncerata u zemlji i inostranstvu.
Bio je stalni dirigent Simfonijskog orkestra HRT-a u periodu od 1991. do 1994, nakon čega deluje kao samostalan umetnik.

cene ulaznica:

Prvi parter
1 – 12. red 1.600,00 dinara

Drugi parter
13 – 18. red 1.400,00 dinara

Balkon sredina 1.400,00 dinara

Balkon levo/desno 1.200,00 dinara

Za članove Muzičke omladine, Muzička omladina Novog Sada odobrava popust od 20%

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *