Novogodišnja žurka za doček

Novogodišnje Žurka Doček Nove Godine

Novogodišnja žurka mora biti posebna, jer je doček Nove godine poseban dan u godini kada se dočekuje Nova godina. Ako odlučite da pravite novogodišnju žurku kod kuće, evo nekoliko saveta pred doček.

1. Muzika

Nekima se muzika za Novu godinu čini kao mačji kašalj, u smislu „lako ćemo” ali neće biti ni malo lako. Novogodišnja žurka nije žurka kao i svaka druga, već se radi o posebnoj večeri u godini te pažljivo birajte novogodišnje pesme. Počnite u 22č lagano, sa stranim hitovima u kojima se pominje Nova godina, a u nedostatku istih možete da provučete i neku u kojoj se pominje Božić. Potom krenite sa Yu-Rock klasicima do pred ponoć, a onda krenite sa aktuelnim hitovima koji ne moraju biti isključivo vezani za doček. Bitno je da se pleše i da bude dobar provod.

Morate znati da ne smeju imati svi pristup muzici već samo nekoliko odabranih ljudi od poverenja. Zamislite da za doček svako ko je malo više popio počne da pušta šta mu se ćefne i kad mu se ćefne, pri tom da seče pesme na pola i kvari novogodišnju atmosferu. Oprezno s muzikom!

2. Bezbednost

Iz kuće sklonite ili sakrijte sve što je lomljivo. Takođe, sklonite tepihe, lako dostupne knjige i vredne stvari. Nikada se ne zna ko će od „padobranaca” ući na novogodišnju žurku i šta se može desiti.

Obavezno obavestite komšiluk. Iako je Nova godina praznik koji svi slave, mislite na to da ima suseda koji imaju malu decu ili rade ujutro ili žele da se odmore za praznike. Obaveštenjem će moći planirati da za doček odu u neki beogradski klub ili u kafanu pa će im biti svejedno. Takođe, možda neki odluče da baš zbog vaše novogodišnje žurke doček provedu kod rodbine ili prijatelja. Jedan papir na ulazu neće biti neki problem za vas.

3. Gosti

Svaka žurka pa i novogodišnja mora da ima goste, naravno. Pažljivo sa izborom gostiju jer se uvek može pojaviti neki filozof i smarač, i još gore neko ko voli da pravi probleme. Takođe, čuvajte se već pomenutih padobranaca.

Prilikom zvanja gostiju na novogodišnju žurku najbolje je da zovete više žena nego muškaraca iz razloga što žene manje dolaze na žurke jer su uglavnom pozvane na više mesta. Ovako ćete obezbediti da na žurci bude optimalan broj ženskih i muških, a to je pola-pola.

4. Hrana

Hrana je obavezna. Iako je nije lako spremiti, a i vi kao domaćin novogodišnje žurke želite da se provedete, opustite se. Naručite hranu u pekari dan ranije da bude spremna za sutrašnju Novu godinu i biće sveža i za doček.

Alkohol će slabije ili će prijatnije delovati na prazan stomak, a tako ćete izbeći da neko od gostiju počne da povraća ili ako se napije omogućićete mu da se lakše otrezni. Između ostalog, nakon novogodišnje žurke skoro pa je obavezan novogodišnji mamurlik, a on se može ublažiti hranom.

5. Piće

Ako pravite žurku kod kuće, verovatno nemate dovoljno novca, ili ne želite da ga date, da bi svaki gost imao pića u nedogled. Zato, neka žurka bude po principu „donesi svoje piće”. U dogovoru sa nekim od prijatelja možete praviti novogodišnje koktele.

Piće sipajte u plastične čaše, a sklonite sve staklene. Tako ćete izbeći da se neko poseče ako se čaša razbije, a lakše je baciti plastične čaše nago prati staklene jutro posle dočeka.

6. Organizacija novogodišnje žurke

Dobra žurka zahteva planiranje koje traje više nedelja. Zato počnite sa organizacijom Nove godine još početkom meseca. Organizacija ne sme imati propuste, jer se ipak radi o dočeku Nove godine. Ako želite tematsku žurku, kao što je maskenbal ili pidžama parti o tome obavestite goste na vreme. Ako ih kasno obavestite tema žurke neće uspeti.

Evo ideje za kraj: Nazovite žurku tropska Novoa godina i uključite grejanje na najjače. Neka svi dođu u bermudama ili kupaćim kostimima i novogodišnja žurka će biti potpun uspeh. Muziku prilagodite temi, neka bude Kuba ili Jamajka.

Deli