Nova tehnika lakiranja, zdravi i lepi nokti – dipping nails

Dipping Nails je nova metoda izrade noktiju poreklom iz Amerike koja zamenjuje dosadašnju izradu gel noktiju!

Nokti su potpuno prirodnog izgleda – tanki, čvrsti i najvažnije od svega zdravi, jer ovom metodom se ne oštećuje prirodan nokat što znači da je ovo zdrava alternativa tradicionalnom gelu i akrilu.

Materijali koji su se do sada koristili u svom sastavu su imali metakrilat koji je zaslužan za alergijske reakcije i  dehidraciju nokatne ploče što dovodi do pucanja i listanja ako se nokat pri korenu ne tretira hranjljivim uljima ili kremama. Dobra vest za sve korisnice koje su odustale od lakiranja noktiju jer su imale alergijske reakcije na gel, akril ili trajni lak, da bez bojazni mogu napraviti ovo vrstu manikira. Tečnost koja se koriste pri izradi dipping manikira sadrži cijanoakrilat koji se koristi u medicini, tačnije za lepljenje rana umesto šivenja te u stomatologiji kod protetike zuba.

Nema više upotrebe UV lampe, beskrajnog turpijanja prilikom korekcije ili dvosatnog sedenja usled izrade noktiju, već se nakon klasičnog manikira kreće sa aplikacijom tečnosti koja se suši na vazduhu. Time se čuvaju hranjljivi sastojci noktiju i sloja iz kojeg nokti nastaju, izrada traje i do 30% kraće nego običnom gel metodom.Ono što vam treba su tečnosti kojima hranimo nokte vitaminima i kalcijumom te prah koji postoji u 122 nijanse raznih boja. Pri sledećoj dopuni dippinga, nokti se tope u acetonu, što znači da je korekcija vrlo jednostavna, brza i bezbolna!

Ovo je tehnika koja se preporučuje i za oporavak vaših noktiju ukoliko ste ih ranije tretirali klasičnim gel metodama jer je tečnost koja se nanosi kao prvi sloj bogata vitaminima i kalcijumom koji hrane i neguju vaše nokte, dok dipping boje daju estetski pečat. Proces izrade je vrlo jednostavan, siguran i bezbolan, a efekat traje 3 do 6 nedelja.

Pogledajte video za detaljnija uputstva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *