Nova godina u Londonu

London Doček Nove Godine

U poslednjih nekoliko godina Nova godina u Londonu je postala prava poslastica za ljubitelje novogodišnjeg vatrometa, što verovatno ima veze sa svečanošću otvaranja Olimpijskih igara.

Naime, doček Nove godine u Londonu prati ogroman vatromet za koji se prodaju karte po ceni od 10 funti pa naviše. Posetioci mogu kupiti karte, a cena zavisi od mesta gledanja vatrometa. Moguće je kupiti do četiri karte po posetiocu.

Postoje četiri gledališta tj. zone: Plava zona – Victoria Embankment koja se nalazi između Westminster i Embankment Underground stanica, Crvena zona – Victoria Embankment  koja se nalazi između Embankment i Temple Underground stanica, zatim Zelena zona – Southbank koja se nalazi iza čuvenog London i Bela zona – Westminster Bridge.

Na vama je da mudro izaberete u kojoj ćete zoni biti.

Novogodišnja putovanja u London su sve popularnija. Ovaj grad nudi provod za sve, od onih koji žele skupa mesta i da budu lepo obučeni, do rejv žurki. Događaji su podeljeni po delovima Londona na severni, zapadni, južni i istočni. Svaki nudi drugačiju novogodišnju ponudu.

Novogodišnji vatromet u Londonu prenosiće, kao i svake godine, državna televizija BBC. Pre nego što planirate doček dobro prostudirajte kako će biti organizovan javni prevoz u najluđoj večeri. Kao i naš novogodišnji sajt sa svim novogodišnjim ponudama u Beogradu, postoji i londonski pandan na kome možete pogledati sva dešavanja u Londonu za doček.

Pre nego što se otisnete na novogodišnje putovanje u London, znajte da morate ranije rezervisati smeštaj jer će grad biti prepun turista iz celog sveta. Takođe, imajte u vidu da London nije jeftin grad, štaviše, jedan je od skupljih gradova u svetu. Ali, za prave sladokusce i turiste, ovaj grad ponudiće najbolje od sebe.

Pogledajte kako izgleda novogodišnji vatromet u Londonu.