Nova godina na Tajlandu

Tajland Doček Nove Godine

Nova godina na Tajlandu (iako je ispravno reći u Tajlandu) se zove Songkran ili u bukvalnom prevodu „astrološki prolaz”. Novogodišnje putovanje u ovu daleku destinaciju je odličan izbor, jer je u vreme Nove godine sezona monsuna prošla i kupanje je zagarantovano.

Tajlandska Nova godina, pomenuti Songkran, se ne poklapa sa njenom zapadnom verzijom. Tajlanđani je slave od 13. do 15. aprila u formi festivala. Karakteriše ga polivanje vodom kako bi se isprali zli duhovi. Prisutno je mnogo slonova i drugih životinja, a proslava Nove godine ima karnevalski karakter. Međutim, osvrnućemo se na datum kada je u zapadnom svetu slavimo Novu godinu.

Doček Nove godine u Tajlandu turisti koriste da dožive neverovatno iskustvo i da u decembru i u januaru uživaju u tropskim temperaturama. Otud su i turistički aranžmani za Novu godinu toliko popularni, a za turiste iz Srbije Tajland je najpopularnija daleka destinacija. Još ako nađete jeftinu avionsku kartu, tim bolje.

Većina turista sleće u Bangkok i oni koji ostaju u gradu očekuju da će doživeti scene iz filma „Hangover 2”. Ovaj višemilionski grad stvarno ima šta da ponudi i jedan je od najpopularnijih gradova u svetu za provod razne vrste.

Međutim, Tajland je na toplom moru i svi če poželeti da dočekaju Novu godinu na nekom od tropskih ostrva, od kojih je najpopularnije ostrvo Puket. Kristalno plava boja mora u sred zime je ono što svakoga iz Srbije može oraspoložiti i biće veoma srećan što ne čeka Novu godinu u npr. Beogradu na minus deset. Inače, Puket je poznat po žurkama na plaži, što danju, što noću. Prepun je ljudi u svako doba godine, pa i za doček.

Cene su umerene, ali budite obazrivi jer Tajland postaje sve skuplji od kako je proglašen za turističku meku.

Pročitajte kako dobiti vize za Tajland u Beogradu.

Pogledajte video kako se dočekuje Nova godina na Puketu (Tajland).

Deli