Nova godina 2017. u Trebinju sa posetom Dubrovniku, Mostaru i Sarajevu (Travellino)

Dočekajte Novu godinu 2017 na novogodišnjem putovanju u Trebinje uz posetu Duborvniku, Mostaru i Sarajevu uz merak, sevdah i uz hercegovačko vino.

30.12. – 03.01.2017.

Organizator putovanja:

Društvo za turizam, trgovinu i usluge
„TRAVELLINO“ d.o.o Beograd
SEDIŠTE Gundulićev venac 22
OGRANAK Balkanska 28
Tel + 381 11 2645 624
Fax + 381 11 3629 171


Trebinje je grad i opština u Republici Srpskoj (BiH). Smešten je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja. Kroz grad protiče reka Trebišnjica. Od mora je udaljeno oko 25 km (putem do Dubrovnika). Za Trebinje se kaže da je grad sunca i platana. Smatra se jednim od najlepših gradova Bosne i Hercegovine. Ekonomski je i kulturni centar regije Istočne Hercegovine.

1. dan 30.12.2016.  BEOGRAD

Sastanak grupe u 23:30h na Lastinoj autobuskoj stanici, dolazni peroni. Vožnja preko Čačka, Užica, Foče i Gacka do Trebinja sa usputnim pauzama. Tačno vreme polaska biće poznato 2 dana pre putovanja.

2. dan 31.12.2016.  TREBINJE

Dolazak u Trebinje u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Nakon kratkog odmora obilazak grada uz laganu šetnju preko Arslanagića mosta iz XVI veka sagrađenom od kamena. Prelazimo preko reke Trebišnjice jedne od najvećih ponornica u Evropi i dolazimo u muzej Hercegovine čiji simbol predstavlja “Etno kuća” sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delom grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 115 godina tj. platanima, koji predstavljaju simbol grada i osvežiti se na jednoj od kamenih fontana. Na trgu smo u prilici videti poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Slobodno vreme. Priprema za najluđu noć. Mogućnost fakultativnog odlaska u Budvu (nastup Željka Joksimovića) ili Dubrovnik (nastup Doris Dragović) na doček ili doček sa večerom u nacionalnom restoranu u Trebinju. SREĆNA NOVA GODINA. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan 01.01.2017. TREBINJE-DUBROVNIK-TREBINJE

Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta do manastira Tvrdoš (manastir iz XIII veka, posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, gde smo u prilici videti temelje antičke crkve iz IV veka, stara kola za navodnjavanje – Dolape, koji su se koristili u Egiptu, na Trebišnjici, manastirske vinograde sa podrumom vina) i Hercegovačke Gračanice, (crkva i galerija pozlaćenih Ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića). Nakon toga fakultativni izlet do Dubrovnika (Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo). Mogućnost fakultativne vožnje brodom u trajanju od 45 minuta. Povratak u Trebinje u večernjim časovima ili slobodno vreme u Trebinju. Noćenje.

4. dan 02.01.2017. TREBINJE-MOSTAR-SARAJEVO-BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Uputićemo se zapadnim delom Hercegovine preko Popovog polja (rodno mesto Sv. Vasilija Ostroškog), Ljubinja i Stoca gde dolazimo u Mostar. Posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je prije 1558.g. i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema Sarajevu. Dolazak u popodnevnim časovima. Razgledanje starog dela grada, Baščaršije, kujundžiluka, Begove džamije i slobodno vreme da se srkne kafa iz fildžana ili proba 10 upola sa lukom. Slobodno vreme. Polazak u večernjim časovima za Beograd.

5. dan 03.01.2017. BEOGRAD

Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA CENA

PLAĆANJE DO 10.12.

AĆIMOVIĆ 3 *

89 evra

75 evra

APP VILA MARIJA 4*

95 evra

85 evra

 • Doplata za 1/1 sobu 30 evra isključivo na upit
 • CENA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA doplata 2000 din – minimum 4 putnika (transfer)
 • Cena za dete do 12 godina (na pomoćnom ležaju) popust 10 evra

UPLATA PO SPECIJALNOJ CENI DO NAZNAČENOG TERMINA U TABELI

 

Cena novogodišnjeg aranžmana uključuje

 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (audio i video), od 16 do 87 mesta u zavisnosti od broja putnika/ mesta se određuju prema prijavi
 • 2 noćenja sa doručkom u izabranom objektu ( 1/2 i 1/2+1 ležajem sa TWC, lobi bar, restoran…)
 • razgledanje prema programu
 • usluge vodiča /predstavnik agencije
 • troškovi organizacije putovanja

Cena novogodišnjeg aranžmana ne uključuje

 • individualne i nepomenute troškove
 • međunarodno zdravstveno osiguranje do 17godina 290 din, od 18 do 70 godina 410 din, od 71 do 83 godine 860 din
 • ulaznice za muzeje
 • fakultativni izlet do manastira Tvrdoš i Hercegovačke Gračanice 5 evra (min. 25 pax)
 • fakultativni izlet do Dubrovnika 10 evra (min. 25 pax) 31.12. na doček
 • fakultativni izlet do Budve 15 evra (min. 25 pax) 31.12. na doček
 • fakultativni izlet do Dubrovnika 10 evra (min. 25 pax) – 01.01.
 • fakultativna vožnja brodom u Dubrovniku 10 evra ( min. 10 pax)
 • fakultativni doček Nove2017  godine u nacionalnom restoranu sa muzikom 35 evra (min. 20 pax) sadrži predjelo, glavno jelo, salatu, desert i neograničeno piće – obavezno prijavljivanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana (mogućnost posnog menija)

HOTEL AĆIMOVIC 3* nalazi se 800m od centra. Sobe sa tuš/wc,tv, klima… doručak kontinentalni.
Apartamani VILA MARIJA 4* nalaze se u strogom centru Trebinja. App sa tuš/wc,tv, klima… doručak kontinentalni u restoranu pored smestaja

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza,parking, vodiča, ulaznica, organizacije…Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Način plaćanja novogodišnjeg putovanja

 • dinarski po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate za efektivu, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put,
 • platnim karticama VISA,DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS
 • na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. Ili 20. u mesecu
 • avans 30%,ostatak odloženo – do 3 mesečne rate kreditnim karticama BANCA INTESA – VISA, MASTER CARD I AMERICAN EXPRESS

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA
OTKAZ 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVELLINO
Organizator putovanja TRAVELLINO licenca OTP 26/2010
cenovnik br.1 od 18.11.2016.

Kontakt organizatora novogodišnjeg putovanja

Društvo za turizam, trgovinu i usluge „TRAVELLINO“ d.o.o Beograd
SEDIŠTE Gundulićev venac 22,
OGRANAK Balkanska 28
Tel + 381 11 2645 624
Fax + 381 11 3629 171
LICENCA OTP 26/2010
e-mail: office@travellino.rs
www.travellino.rs

 

POSEBNE NAPOMENE:
  Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.
  Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
  Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
  Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
  Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.
  Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
  Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
 Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
 Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…)
  Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
  Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
 Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
  Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
  Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku OBAVEZNO kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.