Nova godina 2016. za beogradsku decu

Grad Beograd će za novogodišnje praznike, u okviru festivala „Beogradska zima“, koji obuhvata veliki broj raznovrsnih dešavanja u Beogradu tokom decembra i januara meseca, ponuditi lep program za najmlađe i malo starije.

Pod nazivom „Trg otvorenog srca“, na Trgu Republike su postavljene i drvne kućice na kojima posetioci mogu naći suvenire i praznične proizvode po ugledu na druge evropske metropole.

Ispred Opštine Zvezdara i Ustanove kulture „Vuk“ na tzv. „Trgu bajki“ će se održavati predstave za decu, od 15 decembra do 15 januara. Trg bajki obuhvata programe koji će se odvijati u okviru novogodišnje manifestacije „Beogradska zima“.

Na trgu ispred ustanove kulture „Vuk“, svakodnevno će se igrati srpske narodne bajke i bajke braće Grim namenjene deci i odraslima. Predviđeni su edukativni sadržaji, kreativne radionice, scenski nastupi učenika škola sa teritorije Zvezdare, predstavljanje raznih tradicionalnih zanata, a posetioce će zabavljati i brojni ulični svirači, žongleri i animatori.

Uslediće otvaranje klizališta na Trgu Nikole Pašića 16. decembra, a od 18. decembra na Beogradskom sajmu će se odigravati „Beogradski zimski festival“ sa programom za najmlađe. Tako će mali beograđani moći uživati u predstavama, koncertima i luna parku.

Tradicionalna manifestacija „Trka Deda Mrazova“ će biti održana 30. decembra, a istog dana, uveče i prednovogodišnji koncert. Koncerti za doček Nove 2016. godine će biti održani na dve bine, ispred Doma Narodne skupštine i na Trgu Republike. U Sava Centru biće održan koncert klasične muzike.

„Ulica otvorenog srca“ se, tradicionalno, organizuje 1. januara, u Svetogorskoj, Skadarskoj i Ulici Kralja Milana, sa celodnevnim zabavnim programom. Na dan obeležavanja pravoslavnog Božića, na Trgu Republike će se organizovati lomljenje božićne česnice.

Deli