Milano doček Nove 2016. godine

Milano DOček Nove Godine

NAPOMENA: Ovaj novogodišnji aranžman se odnosi na prethodni doček. Nemamo informacija da organizator organizuje ovaj program za doček Nove godine. Pogledajte važeća putovanja za Novu godinu.


 

Milano doček Nove 2016. godine – grad tajni i iznenađenja, elegancije, lepote i stila. Ova stidljiva dama ne otkriva se svakome. Morate je upoznati, dozvoliti joj da ona Vas upozna, i tek onda ćete uvideti da je čarobna, stvorena od krajnosti: navike i raznovrsnosti, bogatstva i siromaštva… Pružiće Vam više iznenađenja čak i od Rima, Firence ili Venecije. U ovom izazovnom gradu izuzetno elegantne arhitekture i tajnovitih dvorišta stranac može naučiti o Italiji više nego u bilo kom drugom delu zemlje. Zato, obujte svoje najudobnije cipele i krenite u beskrajnu šetnju. Milano će Vas oduševiti. I da, povremeno usmerite pogled nagore! Božanstveni balkoni, krovovi i fasade ukazaće se svima koji uspeju da odole gledanju u šarene milanske izloge.

30.12.2015. – 03.01.2016.

 

1. dan (Sreda, 30. Decembar)

Polazak iz Novog Sada i Beograda u kasnim popodnevnim satima Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti…

2. dan VERONA – MILANO

Preko provincija Furlanija i Veneto, odlazak do grada ljubavi VERONE. Dolazak u prepopodnevnim satima. Po dolasku, obilazak grada uz razgledanje: trg Bra sa Rimskom Arenom, Via Macini – glavna pešačka zona grada, trg Erbe, palata Mafei, toranj Lamberti, Stub srama, trg Sinjorija, Danteov spomenik, grobnice porodice Skala, Romeova kuća, Julijina kuća,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak u 13h ka Milanu. Dolazak u regiju MILANA. Smeštaj u hotel. Odmor. Individualni odlazak do centra Milana na DOČEK NOVE GODINE koji se tradicionalno organizuje na trgovima i ulicama grada uz koncerte, veselje i nezaobilazni vatromet. Noćenje.

3. dan LUGANO – JEZERO KOMO

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet za Lugano i Komo. Polazak u jutarnjim satima. Dolazak u LUGANO. Razgledanje: katedrale Sv. Lorenca, crkve Svete Marije od Anđela iz XVI veka, Gradskog parka, vile Ćani, Trga reforme… Kraće slobodno vreme za razgledanje grada. Polazak za Komo. Vožnja duž obale najlepšeg jezera Evrope. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron ili Šeli koji ga je nazvao „najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote“. Usputni obilazak KOMA: Trg i katedrala Duomo iz XIV veka, trg i crkva San Fedele sa portalom iz XIII veka, Sv. Abondija najlepši primer lombardijske romanike sa živopisom iz sredine IV veka, vile ðeni, Olmo, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma… Slobodno za razgledanje grada. Povratak u Milano do 21h. Noćenje.

4. dan MILANO

Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Odlazak do centra grada i pešački obilazak grada sa razgledanjem: zamak Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, da Vinčijev most, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele – nadkriveni tržni centar, Duomo – čuvena Milanska Katedrala, remek-delo gotske umetnosti… Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone; poseta stadionu „ðuzepe Meaca“; poseta čuvenoj galeriji Brera; poseta samostanu Santa Maria delle Grazie sa freskom „Tajna večera“ Leonarda da Vinčija – poseta mora unapred preko interneta da se rezerviše i plati!…). Oko 20h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske…

5. dan BEOGRAD / NOVI SAD (Nedelja, 3. Januar)

Dolazak u Novi Sad/Beograd u prepodnevnim. Kraj putovanja.

Cena novogodišnjeg aranžmana

 • 125€ po osobi
 • Bonus cena po osobi: 145€
 • OSNOVNA CENA: prevoz + 2 noćenja + obilazak Verone + obilazak Milana
 • BONUS CENA: prevoz + 2 noćenja + obilazak Verone + obilazak Milana + izlet Lugano-jezero Komo
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 55€; Doplata za dodatno sedište u autobusu: 100€

Cena novogodišnjeg aranžmana obuhvata

 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (kompletna oprema, klima, grejanje, audio-video, DvD)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelu sa 4**** po izboru u Milanu
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • Obilaske prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • Organizacione i manipulativne troškove
 • BONUS CENA – ako ste se odmah odlučili za ovu opciju, pored navedenog uključen Vam je i izlet Lugano-jezero Komo

Cena novogodišnjeg aranžmana ne obuhvata

 • Sve druge nepomenute usluge i individualne troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Fakultativni program samo ukoliko niste izabrali „Bonus Cenu“:
 • Izlet Jezero Komo i Lugano – 35€
 • Gradsku turističku taksu koja iznosi 5€ po osobi i danu boravka (10€ za oba noćenja) – taksa se PLAĆA ISKLJUČIVO U AGENCIJI PRILIKOM PRIJAVE!
 • Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje plaća se u agenciji (grupna polisa osiguranja: deca do 18 godina – 4€; lica od 18 do 70 godina – 6€; lica od 70 do 80 godina – 12€), u dinarskoj protivvrednosti

Način i uslovi plaćanja novogodišnjeg putovanja

U dinarskoj protivrednosti po prodajnom kursu Banca Intese na dan plaćanja prilikom rezervacije akontacije u iznosu od 30%, ostatak u jednakim mesečnim ratama (maks. 3 rate nakon puta). Rate dospevaju svakog 15-tog u mesecu. Za rate koje dospevaju posle iskorišćenog aranžmana, minimum 10 dana pre puta se deponuju čekovi građana, koji se ispisuju u bodovima. Jedan bod jednako jedan euro, obračunava se po kursu na dan uplate po prodajnom kursu Banca Intese.

Opis hotela za Novu godinu

HOTEL „HOLIDAY INN MILANO ASSAGO“ 4****, Milano Ovaj moderni hotel nalazi se u južnom delu grada, neposredno kod zapadne obilaznice Milana, a najbliža metro stanica „Milano Assago“ nalazi se oko 3 km od samog hotela (hotel ima „shuttle“ servis do metro stanice). Hotel pripada renomiranom svetskom hotelskom lancu „Holiday Inn“, te je i komfor standardizovan. Poseduje veliki lobi-receptivni deo sa dnevnim boravkom, recepcijom otvorenom 24 sata, sefom na recepciji, aperitiv bar, salon za posluženje doručka („buffet“ servis), liftom, 10 spratova, 203 smeštajne jedinice… WiFi servis (uz doplatu). Gosti će biti smešteni u „standard sobe“ koje su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, TV sa kablovskim programima, telefon, centralni grejno-aklimatizacioni sistem.

Kontakt organizatora novogodišnjeg putovanja *

NAPOMENA: Ovaj novogodišnji aranžman se odnosi na prethodni doček. Nemamo informacija da organizator organizuje ovaj program za doček Nove godine. Pogledajte važeća putovanja za Novu godinu.


 

NAPOMENE

Kalkulacija je rađena na bazi 55 putnika. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 putnika. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju i kroz koje putuju. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen. Kod autobuskih aranžmana predviñene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviñenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviñenog za obilazak…) Preporuka je da se putnici sa crvenim pasošima sami informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, putno zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) na internet stranici Delegacije Evropske Unije u Srbiji ili u ambasadi ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Ukoliko putnik ne poseduje dokumenta i finansijska sredstva, agencija Astra Tours 021 doo neće snositi odgovornost zbog eventualnih dodatnih troškova putnika ili u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

Deli