KRAKOV – Nova Godina 2018 (MangaTrip)

Krakov Docek Nove Godine

Ponuda: DOČEK NOVE GODINE – KRAKOV – MangaTrip

 29.12 – 03.01.2018.

6 dana/bus

hostel, apatmani ili hotel 3*

– SVI SMEŠTAJI SU U CENTRU GRADA –

Krakov, koga možemo nazvati i „grad muzej“ je jedan od najstarijih i najvećih gradova u Poljskoj, administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Nalazi se na obalama reke Visle i u podnožju grada Vavel na jugu Male Poljske. Takođe je poznat kao naučni i umetnički centar Poljske, ispunjen istorijom, umetnošću, legendama i lirskom nostalgijom. Istorijska prošlost harmonično se prepliće sa bogatstvom savremenog, umetničkog, kulturnog i akademskog društva. Prekrasan, nekadašnji glavni grad, na prvi pogled oduševiće vas svojim pitomim izgledom i mnogim znamenitostima. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada prepun crkvi i muzeja, sa dominantnim kraljevskim dvorcem Wawelom, podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Svojom bogatom tradicijom i mladalačkom energijom, Krakov okuplja turiste iz svih delova sveta. Vodeći je univerzitetski centar Evrope, prepun mladih, čija energija ispunjava svaki kutak ovog prelepog grada, i upotpunjuje njegov doživljaj. Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Wieliczka, kao i ozloglašeni Auschwitz.

Osetite prazničnu atmosferu na prelepim trgovima, istražite Stari grad, zanosnu mešavinu gotike, renesanse i baroka, posetite male ali provokativne muzeje, uživajte u fantastičnim poljskim specijalitima u prikladnom, šik okruženju, prepustite se dinamičnom noćnom životu i otkrijte zašto je Krakov grad mladih.

Plan i program puta:

1. dan (29.12.): Beograd-Krakov

Sastanak grupe i polazak autobusa na parkingu preko puta OTC Buvljak u popodnevnim časovima. Polazak iz Novog Sada u 18h ispred glavne autobuske stanice. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku uz kraće usputne pauze radi odmora i osveženja.

Krakov sajt

2. dan (30.12.): Krakov

U Krakov stižemo u prepodnevnim satima i nakon kratkog panoramskog predstavljanja ovog studentskog grada smeštamo se u hostel. Posle kraćeg odmora u hostelu nudimo vam detaljniji obilazak Krakova: Brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećinu Zmaja koji je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Jevrejsku četvrt Kazimierz, Ulicu Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka. Po završetku šetnje, predlažemo odlazak u poznati restoran ”Pod Wawelem”.Slobodno vreme za istraživanje centra grada i njegovog noćnog života. Noćenje.

Aušvic sajt

3. dan (31.12.): Krakov – Aušvic

Za treći dan smo ostavili posetu jednom od najstrašnijih mesta u istoriji čovečanstva. To je, naravno, „AUŠVIC (Birkenau)“ poznat kao najveći i najozloglašeniji koncetracioni logor nacističke Nemačke u II svetskom ratu. Ova tura je fakultativnog karaktera. Povratak u hostel. U večernjim satima zagrevamo se za doček i zajedno krećemo na glavni gradski trg, a kasnije i u jedan od mnogobrojnih klubova Krakova, gde ćemo nastaviti sa žurkom.. Nova godinaNoćenje.

4. dan (01.01.): Krakov

Dan rezervisan za oporavak od dočeka, i sumiranje utisaka. Slobodno vreme koristimo za istraživanje centra grada i njegovih uličica prepunih restorana, barova i kafića. Preporučujemo da utolite glad mnogobrojnim specijalitetima iz poljske kuhinje u nekoj od brvnara postavljenih na gradskom trgu. Zagrevanje. Očekuje nas repriza nove godine i još jedno burno veče. Noćenje.

 5. dan (02.01.): Krakov-Beograd

Oko 9 h pakujemo stvari, stvaljamo ih u autobus i napuštamo hostel.  Preporučujemo obilazak 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“. Specijalnim liftom spustićemo se do dubine od 135 m gde se nalazi  i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. Inače, „VELIČKA“ je najstariji rudnik soli u Evropi. Povratak u Krakov. Do polaska nam ostaje dovoljno slobodnog vremena za poslednji pogled na Krakov i eventualnu kupovinu suvenira. U popodnevnim časovima krećemo za Beograd. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i osveženja.

 6. dan (03.01.): Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


Smeštaj:

Hostel Premium – Hostel se nalazi u centru Krakova na 10 minuta hoda od centralnog gradskog trga Rynek. Smeštaj je u 1/2 i 1/3  sobama, svaka soba ima sopstveno kupatilo.  Wi-Fi je dostupan u celom hostelu. Hostel u svom sastavu poseduje zajedničku kuhinju koju gosti mogu da koriste. CENTAR GRADA


Hostel Red Carpet – Hostel se nalazi u centru grada na 10 minuta hoda od centralnog gradskog trga. Smešteni smo u 1/2, 1/3 i 1/4 krevetnim sobama. Dve sobe dele jedno kupatilo. Hostel poseduje zajdničke prostorije i kuhinju koju gosti mogu koristiti.  Wi-Fi je besplatan i dostupan u svim delovima hostela. CENTAR GRADA


Apartmani Blue (lux) – Apartmani se nalaze u strogom centru grada na 5 minuta hoda od centralnog gradskog trga Rynek. Apartmani su renovirani prošle godine, moderno su opremljeni i sam smeštaj je od najboljih u Krakovu. Smeštaj je u sobama sa 2, 3, 4 ili 5 kreveta. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Wi-Fi je dostupan u celoj zgradi u kojoj se apartmani nalaze. CENTAR GRADA


Hotel Monika – Hotel Monika se nalazi u širem centru Krakova na 5 minuta gradskim prevozom od glavnog gradskog trga Rynek. Sobe su (1/2, 1/3 i 1/4 i  1/5- krevetne) i svaka poseduje sopstveno kupatilo. U svakoj sobi je dostupan wi-fi internet. Sobe su komforne i moderno opremljene. Doručak ulazi u cenu hotela.

PROMO CENA ARANŽMANA

Hostel Red Carpet – 99€ 

Hostel Premium – 109€ – nov smeštaj!

Apartmani Blue – 129€ 

Hotel Monika – 129€ 

PROMO cene važe do 04.11.2017.  nakon čega se uvećavaju za 20€.

Za studente uz indeks ili za uplate od minimum 50€ cena za  

apartmane Blue i hotel Monika iznosi 119€.


USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 30€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju.

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42tel: +381213006899

Aranžman obuhvata:

– prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama

– smeštaj u Krakovu na bazi 3 noćenja u odabranom smeštaju (hostel ili hotel)

– stručno vodjstvo puta

– razgledanje Krakova u pratnji stručnog vodiča

– troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

– međunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali je preporučljivo zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.

– fakultativne izlete

-doplatu za 1/2 sobu – 20 eura po osobi

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

– doručak u hostelu i apartmanima

– individualne troškove putnika


Fakultativni izleti:

Rudnik soli Wieliczka

Aktivan rudnik čiji su počeci još iz 13 veka. To je mali podzeman grad, sa mnoštvom skulptura, kapelica, bogato ukrašenim dvoranama koje su tokom veka stvorili rudari koji su tamo radili, mnoštvom originalnih alata i opreme. Skriven ispod grada, sa 9 nivoa, rudnik dostiže dubinu do 327 m, dok su turistima dostupna 3,5 km oblasti na dubini od 64 do 135 m. Na dubini od 125 m nalazi se prostor sa prodavnicama suvenira, restoranom i poštom.

Auschwitz

Oswiecim je mesto gde se nalazi ozloglašeni koncentracioni logor Auschwitz, najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje stanovništva. U ovaj logor ukupno je deportovano 1,3 miliona ljudi iz raznih delova Evrope. Od tog broja, ovde je ubijeno 1,1 milion, a čak milion Jevreja. Većina žrtvava je ubijena u gasnim komorama, a ostatak je umro sistematskim izgladnjivanjem, u nekontrolisanim epidemijama, u egzekucijama streljanjem i u medicinskim eksperimentima. Do danas su sačuvani mnogi objekti logora. Oni su zvanično pod zaštitom državnog muzeja Aušvic-Birkenau, osnovanog 1947., koji ima i funkciju istraživačkog centra za proučavanje holokausta. UNESCO je ovaj logor 1979. godine proglasio delom Svetske baštine.

Deli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *