KAKO DA BUDETE FOTOGENIČNI, AKO DO SADA NISTE BILI

6 trikova da uvek izgledate super na slikama

Sreća da danas svi koristimo digitalne foroaparate ili telefone, pa možemo više puta da se fotografišemo dok ne budemo zadovoljni kako smo ispali. Svetske zvezde, modeli, uvek ispadnu savršeno na fotografijama, pa pomislimo ko zna koliko puta se ponavljaju fotografije dok to ne bude to. Međutim, postoje trikovi koje bi trebalo da znate ako želite da na svakoj fotografiji izgledate savršeno.

1.Samopouzdanje
Najvažnija stvar je da imate vere u sebe, da se dobro osećate i tako zračite. Vaše samopouzdanje će se videti i na fotografiji.

2.Gledajte pored objektiva
Saveti fotografa kažu da ne treba gledati direktno u objektiv, več malo iznad ili pored. Kada su vam oči crvene na fotografiji, znači da ste gledali direktno u objektiv.

3.Ne kezite se
Vežbajte blagi osmeh. To ne znači da ne treba da se smejete iskreno, već da će blag osmeh i malo otvorena usta, dati vašem licu smireniji izgled. Smatra se da će vam lice izgledati opuštenije ako stavite jezik iza zuba kada se osmehnete.

4.Nemojte stajati u senci
Ako vam je svetlost iznad glave, delovaće kao da imate podočnjake. Najbolje je da stojite iza izvora svetlosti jer tako neće biti senki.

5.Oči držite zatvorene do trenutka slikanja
Često na fotografijama baš u trenutku slikanja, vi zatvorite oči. Da se to ne bi desilo, držite oči zatvorene do momenta škljocanja. Tako ćete izbeći da trepnete u trenutku slikanja.

6.Korektor vam neće pomoći
Ako se niste dobro naspavali, ni korektor neće moći da prekrije podočnjake koje imate. Takođe je bitno da pijete dosta vode da ne bi imali kese ispod očiju.

izvor:mafina.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *