Doček Nove godine u Veneciji

Venecija Doček Nove Godine

Doček Nove godine u Veneciji je najromantičniji doček koji Nova godina može da predstavi. Ovaj italijanski grad, nekada nezavisna republika, odiše nežnim notama kao i Pariz.

Iako Venecija godinama tone, to ne znači da će nestati. Ipak, Italijani preduzimaju razne mere da se to ne desi, ali o tome drugi put. Za Novu godinu, sigurno je, potonuti nećete.

Treba znati da je Venecija prepuna turista u svako doba godine pa je tako i za doček. Kada se na to doda 60.000 ljudi koji stalno žive u Veneciji gungula je velika. Ali, to ne treba da vas spreči da proslavite Novu godinu na Trgu Svetog Marka i ispred Duždeve palate. Zajte da drvo za gradnju Crkve Svetog Marka, Duždeve palate i Mosta Rialto, potiče iz šuma Slovenije, Like i Velebita. Pesnik Laza Kostić je u svojoj čuvenoj pesmi Santa Maria Della Salute opisao svoja osećanja vezana za seču šuma sa tih prostora.

Crkva Santa Maria Della Salute je prelepa i morate je posetiti u okviru svog venecijanskog novogodišnjeg putovanja. Nema gužve za ulazak u nju i ulazak je besplatan. Ako ste romantični tip provozajte se gondolom.

[display-posts tag=“Venecija“ include_excerpt=“true“ image_size=“medium“ wrapper=“div“]

 

Do Venecije se brzo stiže tako da za doček ne treba krenuti nekoliko dana ranije. Dovoljno je da krenete na put jedan dan da biste našli smeštaj, ako već ne idete preko novogodišnjeg turističkog aranžmana. Štavište, u Veneciji možete krenuti i nakon novogodišnjeg dočeka u Beogradu. U povratku uvek možete svratiti u Trst po farmerke, kao u stara vremena.

Deli