Dešavanja u Beogradu za doček Nove godine 2017. „Beogradska zima“

Dešavanja u Beogradu za doček Nove godine 2017. pored Nove godine u klubovima, restoranima, na splavovima i u kafanama, dešavaće se i na beogradskim ulicama. Tako će novogodišnje manifestacije trajati od 1. decembra do 1. februara 2017. godine, a evo šta nam je Grad Beograd spremio za praznike.

 

TRG OTVORENOG SRCA, 1. decembar 2016 – 1. februar 2017.

Postavka drvenih kućica na Trgu Republike činiće centralni praznični kutak gde će se prodavati suveniri, novogodišnji nakit, ukrasi, igračake, topli napici, slatkiši… Svake subote i nedelje u decembru Dečji kulturni centar će izvoditi predstave i programe za decu, uz velike pevačke i zabavljačke zvezde. Na Trgu otvorenog srca biće organizovana i humanitarna prodaja novogodišnjih šolja. Nacionalna alijansa za lokali razvoj (NALED) organizovaće izložbenu postavku autentičnih proizvoda Srbije sa fokusom na tradicionalne rukotvorine, a biće organizovane i izložbe starih umetničkih zanata i rukotvorina.

ZIMSKI FESTIVAL „ICE@TAŠ”, 15. decembar 2016 – 15. februar 2017.

Klizalište na Tašmajdanu će u određenim terminima biti besplatno, uz prateći muzički program svakoga dana, prazničnu rasvetu, predstave za decu, nastupe mađioničara, a svakog petka održavaće se „Retro party night” – sa tematskom muzikom iz pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Kao poseban deo programa, u Tašmajdanskom parku biće izvođene bajke za decu i konstruisan muzički zamak.

TRG BAJKI, 15. decembar 2016 – 15. januar 2017. godine.

Na platou ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”, biće postavljena Kuća bajki, u kojoj će se svakodnevno igrati srpske narodne bajke i bajke Braće Grim. Na trgu će biti postavljene i tezge na kojima će biti predstavljeni stari srpski zanati i rukotvorine, kao i malo lutkarsko pozorište.

KLIZALIŠTE NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA, 15. decembar 2016 – 1. februar 2017.

Na Trgu Nikole Pašića biće postavljeno klizalište koje će raditi svakodnevno sa dnevnim umetničkim programima, sportskim događajima i nastupima muzičkih bendova i di-džej-eva.

SAVSKA PROMENADA, 16. decembar 2016 – 15. februar 2017.

Na Savskoj promenadi biće organizovani raznovrsni programi za decu i odrasle: koncerti, humanitarne akcije, vatrometi, takmičenja i podela paketića, koji će učiniti ovaj deo grada mestom praznične idile. Manifestacija će imati i humanitarni karakter, a od ove godine „Beograd na vodi” će se uključiti u akciju „Ulica otvorenog srca”, te će Sava promenada u nedelju, 1. januara 2017, postati „Promenada otvorenog srca”.

Koncerti: Kiki Lesendrić i Piloti i Tropiko bend 29. decembar 2016.

DEČJA NOVA GODINA, 16. decembar 2016 – 30. decembar 2016.

Na Beogradskom sajmu svakodnevno će se održavati besplatni programi za decu. Među 39 planiranih programa je 11 pozorišnih predstava za decu gradskih dečjih pozorišta, 18 muzičko-scenskih programa, od čega devet sa novogodišnjim predstavom, osam gala novogodišnjih programa sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta, kao i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima DKCB-ovog festivala Dečje beogradsko proleće 2016.

DEVETA BEOGRADSKA TRKA DEDA MRAZEVA, 25. decembar 2016.

Ulicom kralja Milana 25. decembra će trčati ili šetati preko 3.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica. Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život”, biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Trku će pratiti muzičko-zabavni program na bini kod Terazijske česme, gde će nastupiti poznati umetnici, kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta. Startna-ciljna kapija nalazi se pored Terazijskog platoa.

PROSLAVA NOVE 2017. GODINE ISPRED DOMA NARODNE SKUPŠTINE (NA TRGU),

Pogledajte kompletan program za doček 2017. godine u Beogradu na Trgu.

ULICA OTVORENOG SRCA, 1. januar 2017.

Tradicionalna manifestacija humanitarnog karaktera posvećena mališanima, odvijaće se na potezu od Svetogorske do Ulice Strahinjića Bana. Manifestacija će se organizovati i u najvećem broju drugih gradskih opština do sada – Čukarica, Rakovica, Surčin, Mladenovac, Obrenovac i Savski venac.

TRADICIONALNO LOMLJENJE ČESNICE – TRG OTVORENOG SRCA, 7. januar 2017.

PROSLAVA SRPSKE PRAVOSLAVNE NOVE GODINE, 13. januar 2017.

Ispred Starog dvora biće organizovani raznovrsni muzički i dečiji programi.

TRG OTVORENOG SRCA I KLIZALIŠTE NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA, 1. februar 2017.

Završetak programa „Beogradska zima”.

http://www.tob.rs/vesti/vesti/docek-nove-godine-2017