Božićno seoce kod Hrama Svetog Save 04 – 28.01.2018

Manifestacija „Božićno seoce kod Hrama“ biće održana na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu od 4. do 28. januara.2018.

Za sve posetioce pripremljen je bogat program te će tako imati prilike da uživaju u nastupima dečjih i crkvenih horova, da se provozaju fijakerom oko samog hrama, da u drvenim kućicama pronađu različite poklone, rukotovorine, suvenire, ukrase, tradicionalne specijalitete i prisustvuju mnogim drugim aktivnostima.

Manifestaciju će otvoriti patrijarh srpski Irinej koji će deci podeliti paketiće, a program prvog dana manifestacije će se nastaviti od 18 sati nastupima dečjeg hora „Rastko“, kvarteta „Sveti Roman“ i etno grupe „Trag“.

Na sam dan Božića prvi put će lomljenje česnice biti održano na platou ispred Hrama Svetog Save, u organizaciji Unije pekara, sa početkom u 12 sati.

Doček Pravoslavne Nove godine biće obeležen muzičkim programom i vatrometom.

Tokom manifestacije nastupiće veliki broj poznatih muzičkih izvođača kao što su Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Lena Kovačević, Dušan Svilar, grupa „Neverne bebe“ i drugi.

Pored muzičkog programa posetioci će imati priliku i da pogledaju različite pozorišne predstave, izložbe i filmove.

„Božićno seoce kod Hrama“ deo je  novogodišnje manifestacije „Beogradska zima“ koja je počela 1. decembra, a trajaće do kraja januara.

Organizatoti su se potrudili da događaj bude za svakoga, za mlade, za stare, za verujuće, za turiste koji će dolaziti u Beograd. Biće dosta dešavanja u kripti Hrama, nešto će biti u samom Parohijskom domu, a većina sadržaja će biti na platou ispred Hrama.

U okviru manifestacije biće oorganizovana izložba „Ikonostas svetlosti“ poljskog autora Adama Staloni-Dobžanskog. Izložba će biti otvorena 17. januara u Hramu Svetog Save, a predstavlja instalaciju vitraža sa pravoslavnim ikonama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *