5 novogodišnjih marketing saveta za predstojeću prazničnu euforiju

Ukrasi Doček Nove Godine

Već je počelo to doba godine kad se kreće sa novogodišnjim ukrašavanjem izloga, postavljanjem prazničkih svetiljki i ukrasa po trgovima i ulicama, a sa malih ekrana kreće invazija reklama sa Deda Mrazom u glavnoj ulozi. To znači da je vreme da i polje online marketinga zahvati novogodišnja groznica i atmosfera.

Period oko Nove godine je marketinški vrlo plodan i treba ga iskoristiti na najbolji mogući način za razvijanje sopstvenog biznisa. To je pravo vreme, a i poslednji trenutak u godini, za razdrmavanje i buđenje iz dremeža kome nije mesto usled groznice novogodišnje kupovine.

U to ime, evo nekoliko marketing saveta za što bolje snalaženje u prazničnoj euforiji.

Izgled – Budite u toku

Nije bitno da li je u pitanju vođenje naloga na društvenim mrežama, sajta ili pravljenje reklama – ne može se ignorisati praznični duh i dolazak Nove godine. Osvežite imidž i izgled vaše pojave na internetu tako što ćete je uskladiti sa predstojećim periodom. Logo, fotografije, moto – svemu bi dobro došao redizajn.

Redizajn u ovom slučaju ne podrazumeva menjanje svih detalja i osmišljavanje novog grafičkog koncepta, ali podrazumeva male popravke i doterivanje da bi novogodišnju atmosferu osetio svako ko dođe na vaše internet mesto. Crvena boja, sneg, lik Deda Mraza i okićena jelka mogu se uklopiti u već postojeći imidž i onome ko je vaša ciljana publika pružiti dobro poznati osećaj praznične topline, ušuškanosti i lepih zimskih sećanja, što je i više nego dovoljno za skretanje pažnje na ono što želite da kažete i pokažete.

Kad smo već kod redizajna, on može da bude i potpun. Naime, koji period u godini je bolji za donošenje novih odluka i potpuno menjanje stila od Nove godine? Čak se i u psihologiji proučava važnost i značaj novogodišnjih odluka i spiskova. Ako niste zadovoljni onim što vidite na sajtu ili na nalozima društvenih mreža koje vodite, onda je promena neophodna. Uđite u Novu godinu zadovoljniji, a dobri rezultati će sigurno biti vidljivi.

Akcije – Kupovina je ključna reč kad je u pitanju Nova godina

Kupuju se pokloni, dobijaju se pokloni, jure se sniženja, akcije i popusti. Groznica novogodišnje kupovine počinje već sa „Crnim petkom“, odnosno sa takozvanim „Black Friday“. U pitanju je poslednji petak meseca novembra koji se u Americi još od početka ovog veka proslavlja kao raj za kupoholičare, a poslednjih godina je i ceo svet preuzeo ovaj dan kao dan najvećih popusta i najvećih kupovina.

Smislite unapred akcije, nagradne igre, poklone, bonuse i sniženja koji će se odigrati na stranicama i sajtovima koje uređujete. Probajte da ponudite ciljanoj publici što više pogodnosti, u duhu novogodišnjeg poklanjanja. Razmislite o novim vrstama promocije poput povećanje vaše vidljivosti na pretraživačima, tj. uložite u SEO optimizaciju. Vrlo je verovatno da ćete takvim pristupom privući nove ljude, a stare pratioce i korisnike zadržati i učvrstiti u svom taboru. Ko ne voli akcije, sniženja i da što bolje prođe sa manje truda i sa manje uloženog?

Planiranje – „Planovi su ništa, planiranje je sve“, rekao je Dvajt Ajzenhauer

Možda mislite da je rano već sad krenuti sa razmišljanjem o aktivnostima i ciljevima za narednu godinu, ali – nije. Ne dozvolite da vas drugi prestignu svojom efikasnošću i unapred smišljenim nastupom na internetu. Već smo govorili o mogućem redizajnu i doterivanju vašeg internet mesta, ali sad su u pitanju suštinske odluke i buduće promene, kao i donošenje brojnih noviteta u cilju poboljšanja i ostajanja u koraku sa aktuelnostima.

Na vreme razmislite o mogućim izmenama i idejama koje mogu doneti bolje rezultate od ovogodišnjih i već sa prvim danom u novoj godini krenite sa smišljenim planom. Bilo bi dobro da u svoj plan uključite konkretne ciljeve i konkretne datume, da bi uvek znali na čemu ste. Na primer, odredite odmah koliko poseta i pregleda želite da imate u januaru i svojski se potrudite da tu brojku ostvarite do 1. februara. Tako se umanjuje mogućnost izgubljenih prilika i šansi, a dobija se prilika da budete uvek korak ispred svih, što to je uvek dobra stvar u marketingu.

Ključna poruka – Smislite ključnu poruku za vašu „novogodišnju marketing kampanju“

Nakon što ste uz puno analiziranja, razmišljanja i truda došli do jedne ključne poruke koja ni ne mora da bude potpuna rečenica, ali mora da bude „catchy“, zarazna i zanimljiva, vreme je za njeno forsiranje. Gde god se na internetu pojavljuje ono na čemu radite, ključna novogodišnja marketing poruka mora da bude tu. Bilo da je ključna poruka u vidu poziva na akciju, šale ili zanimljive igre reči, treba da bude prepoznatljiva kao vaša.

Ključna poruka treba da se provlači kroz sajt, tekstove, slike i objave na društvenim mrežama, ali prilagođena situaciji, naravno. Na nju treba da naleću ljudi kad god se nađu na vašem internet mestu. Ona može da bude i vaš standardni moto koji je sada modifikovan i kome su dodate dve-tri reči da bi i on bio zaražen novogodišnjom groznicom i atmosferom. Ključna poruka treba da podseća na sve ono što predstavljate i što nudite tokom novogodišnje euforije. Naravno, treba da se koristi samo u tom periodu.

Usudite se! Šta ako ništa od pomenutog ne uspe?

Ukoliko prateći neke od ovih saveta niste postigli željene rezulate, analizirajte situaciju i bez straha se odlučite na promene. Čak i ukoliko se niste držali ovih predloga, a ne ide vam onako kako ste želeli, usudite se da menjate već smišljeni plan i koncept jer uvek ima vremena i prostora za poboljšanje, čak i ako je Nova godina blizu. Redizajn, sniženja, planovi i poruke – svemu tome treba da se priđe bez straha od promene i novine.

Na kraju krajeva, i Opra Vinfri koja svakako odlično pliva u svetu marketinga kaže: „Nova godina je još jedna šansa da ispravimo sve što smo zabrljali.“ Samo se treba usuditi.

Deli