Pet supernamirnica koje će biti popularne 2018

Kompanija „Whole Foods Markets“ koja prodaje zdravu hranu u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji, objavila je listu supernamirnica koje će biti popularne u narednoj 2018. godini.

 Super praškovi

Dodajte prah u uobičajeno jelo i daćete mu novi ukus – vrlo lako. Peruanski mak, kakao, turmerija i spirulina će učiniti poznatu supu, koktel ili latte mnogo interesantnijim i istovremeno korisnijim.

Super pečurke

Hrastova sjajnica, čaga i kordiceps su pečurke, koje su nedavno postale vrlo popularne. Antioksidanti sadržani u njima, vitamini i minerali ojačavaju imuni sistem, što je posebno važno tokom hladnog vremena. Mogu se dodavati u supe i salate.

Bliski istok

Humus i falafel – ceo svet je već zaljubljen u ova jela, a vreme je da još bliže upoznamo ovu neobičnu kuhinju. Upotreba ovih začinjenih jela ubrzava metabolizam.

Gazirana pića

Svet zdrave hrane dugo se bori sa slatkim sokovima koji ne gube popularnost i pokušavaju da ih učine zdravijim. Eksperti predviđaju da će se 2018. godine na tržištu pojaviti dosta gaziranih pića, u kojima će se koristiti umesto šećera, sok od breze, javorov sirup ili cvet bobica.

Izvor: GRAZIA.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *