Novogodišnja bajka u Alzasu: Kolmar i Strazbur

NAPOMENA: Ovaj novogodišnji aranžman se odnosi na prethodni doček. Nemamo informacija da organizator organizuje ovaj program za doček Nove godine. Pogledajte važeća putovanja za Novu godinu.


 

Dočekajte Novu godinu u Alzasu i njegovim gradovima Kolmaru i Strazburu. Novogodišnje putovanje kroz Milano, Kolmar, Strazbur, Cirih i Bazel koje traje 6 dana.

Kolmar je grad koji izgleda kao da je iz Diznijeve bajke koga presecaju cvetni kanali na kojima plove mali brodovi, a krase ga još i francuske i nemačke građevine stare gotovo osam vekova. Grad za koji kažu da je najromantičniji grad na svetu u kome se osećate kao da ste u bajci. Kolmar odlikuje poseban šarm, a dok hodate kroz njegove ulice čini vam se da ste zalutali u neko prošlo davno vreme. Ne, prinčevi na belim konjima ne postoje, ali se nikada ne zna! Moguće da u tim simpatičnim, uskim ulicama naiđete na svog princa iz savremenog doba.

1. dan 29.12. Beograd – Milano

Polazak u 18h iz Novog Sada (kod lokomotive) i Beograda u 20:30 (sa novog turističkog parkinga preko puta “buvljaka”). Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama radi osveženja.

2. dan 30.12. Verona – Milano

Dolazak u Veronu u prepodnevnim satima. Obilazak grada ljubavi: trg Bra sa rimskom arenom, Via Macini – glavna pešačka zona u Veroni, Danteov spomenik, Julijina kuća, stub srama, palata Mafei… Nastavak putovanja I dolazak u Milano. Obilazak jezgra grada: tvrđava Sforca, jedna od najpoznatijih operskih kuća na svetu – Skala, spomenik Leonardu da Vinčiju, galerija Vitorio Emanuele, čuvena milanska katedrala Duomo. Potom odlazak do hotela i smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odlaske do centra Milana. Noćenje.

3. dan 31.12. Milano – Kolmar

Posle doručka nastavak putovanja ka francuskoj pokrajini Alzas preko Švajcarske. Posle 5-6 sati vožnje dolazak u Kolmar i obilazak grada: Glavni trg -tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere, kuća stare carine, dominikanska crkva,„mala Venecija“ okružena kanalima, kuća s kamenim glavama, crkva sv. Martina. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor pred novogodišnju noć. Doček Nove godine na trgovima Kolmara jednog od najlepših gradova Evrope. SREĆNA NOVA GODINA!

4. dan 01.01. Kolmar – Cirih

Doručak. Slobodno vreme. Predlažemo fakultativnu posetu Cirihu. Grad u kome se najbolje živi, diče se sirevima, čokoladom, satovima, a iznad svega pedantnošću svojih građana. Obilazak i uživanje u ovom prelepom švajcarskom gradu. U povratku za Kolmar poseta Bazelu, atraktivnoj turističkoj destinaciji na reci Rajni. Povratak u Kolmar. Noćenje.

5. dan 02.01. Kolmar – Strazbur

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Strazbur, prestonicu Alzasa, bajkovitog grada ispresecanog kanalima i strmim ulicama koje su prelepih boja. Takođe, grad gde je nastala protestantska veroispovest. Fakultativni obilazak Strazbura. Šetnja centrom grada sa vodičem: katedrala Notr Dam, gotičke arhitekture, građena od 12. do 15.veka sa astronomskim satom, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kammerzell… Fakultativno: vožnja brodićem kanalima reke Ill: četvrt Stara Francuska, pokriveni mostovi, Evropski parlament, Planetarijum, muzej čokolade i bezbroj kafića i pivnica. Tu je i pačija pašteta, alzaški specijalitet Tarte Flambbe… teško je nabrojati sve lepote ovog alzaškog bisera. Po obilasku ovog prelepog francuskog grada krećemo put Beograda. Noćna vožnja preko Francuske, Nemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Srbije sa usputnim pauzama radi odmora.

6. dan 03.01. Srbija

Dolazak u Beograd i Novi Sad u podnevnim satima.

 

Cena novogodišnjeg aranžmana

 • 189 € – first minute (do 10.novembra)
 • Kasnije se cena uvećava za 20€

 

Novogodišnji aranžman obuhvata

 • Vožnja autobusima visoke turističke klase prema programu
 • Jedno noćenje sa doručkom (švedski sto) u hotelu 3* u Milanu
 • Dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu 3* u Kolmaru
 • Kompletnu organizaciju i vođstvo puta u pratnji stručnog vodiča

 

Aranžman ne obuhvata

 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje cca 1 eur/dan
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultatuvne izlete i ulaznice za muzeje, galerije…
 • Individualne troškove putnika

 

Fakultativni izleti

 • Cirih i Bazel – 25€
 • Strazbur – 30€, uključuje city tour autobusom + ulaznice za katedralu Notr Dam i Astronomskim satom + vožnja brodićem kanalima Strazbura, 70min

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

 

Način i uslovi plaćanja

 • Popust za decu od 2-12 godina 25%
 • U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke – Banca Intesa na dan plaćanja
  prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 40%, ostatak najkasnije 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
 • Platnim karticama poslovne banke agencije Visa, Master, American Express na odloženo plaćanje do 6 meseci
 • Čekovima građana

 

Napomene

 • Kalkulacija je rađena na bazi 40 putnika. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen.

 

Kontakt organizatora novogodišnjeg aranžmana *

NAPOMENA: Ovaj novogodišnji aranžman se odnosi na prethodni doček. Nemamo informacija da organizator organizuje ovaj program za doček Nove godine. Pogledajte važeća putovanja za Novu godinu.


 

(*) – Prilikom kontakta pozovite se na sajt Doček Nove godine

Deli