Najlepše fotografije Srbije

Lepotu vidimo tek kada se zaustavimo i damo joj vremena.
Lepotu vidimo tek kada je zaustavimo i damo sebi vremena.
Nije potrebno mnogo vremena kako bi se pronašla lepota u prirodi naše Srbije.

Osnovna  želja organizatora  je da što više ljudi provedu kroz jedinstvene i predivne predele Srbije. Ponosni na ono što imamo, želimo da je prikažemo iz svih mogućih i nemogućih uglova. Da na jednom mestu svi možemo da uživamo u magičnoj lepoti njenih brda i planina, njiva, voćnjaka i pašnjaka, jezera i reka, šuma i livada, izvora i vodopada, pećina i kanjona, gradova, sela i manastira, biljaka, životinja i ljudi.

Svi oni koji se budu odlučili da krenu na ovu zanimljivu avanturu, nije bitno da li u ulozi stvaraoca ili uživaoca, moći će ponosno da kažu da su bili zadužbinari u ovom vremenu novih tenologija. Jer jedini cilj je da prikupljanjem fotografija, svi zajedno zabeležimo prirodne lepote Srbije i time generacijama koje dolaze ostavimo još jednu, možda i najlepšu sliku naše zemlje.

Posetioci sajta “Slike Srbije” izabrali su 100 najlepših u 2017. godini koje će biti predstavljene na velikoj izložbi u prostorijama Dorćol Platza. U međuvremenu, žiri je od tih 100 izabrao 12 najboljih fotografija koje će se naći u kalendaru “100 najlepših Slika Srbije” za 2018. godinu, a sad je ponovo red na publiku.

Prethodnih mesec dana Srbija je na konkursu “100 najlepših Slika Srbije” glasala i između 1.348 prijavljenih fotografija izabrala sto najlepših.

Žiri (u sastavu: Časlav Petrović, profesionalni fotograf, snimatelj i pedagog; Ivan Grlić, predsednik Sekcije fotografija ULUPUDS-a i Darko Nikolić, profesionalni fotograf i reditelj) suzio je izbor na 12, a pobedničku fotografiju izabraće posetioci sajta koji budu glasali do 30. novembra u ponoć.

Pobednička fotografija doneće autoru laskavu titulu “Najbolja Slika Srbije” i novčanu nagradu.

Ostao je još jedan dan za glasanje, pogledajte radove svih 12 finalista – i glasajte za fotografiju koja vam se najviše sviđa?

Ljubiša Simović

najlepse slike srbije
Ljubiša Simović – Uvac

Mina Jevremović

slike srbije
Mina Jevremović

Milan Simonović

slike srbije
Milan Simonović

Vladimir Gagić

najlepse slike srbije
Vladimir Gagic – Kraljevac

Dejan Zakić

slike srbije
Dejan Zakić

Vladimir Mijailović

najlepse slike srbije
Vladimir MIjailović – Stena Krsta

Atila Sabo

fotografije srbije
Atila Sabo

Vlada Marinković

najlepse fotografije srbije
Vlada Marinković – Drvce

Rijalda Mujezinović

srbija slike
Rijalda Mujezinović

Marko Radovanović

tvrdjava maglic
Marko Radovanovic – Tvrđava Maglić

Mikica Andrejić

priroda srbije
Mikica Andrejic

Đani Bardoti

pcele kosnice med

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *